Nieuws - Tegels erg beroerd teruggelegd

Het zal voor velen niet onopgemerkt zijn gebleven: op de plekken waar glasvezel wordt aangelegd, worden de tegels schots en scheef teruggelegd. Op sommige plekken is het hoogteverschil zo vijf centimeter en er zijn voetpaden bij in Oosterwolde waar tegels omgekeerd teruggelegd worden.

Werkgroep Toegankelijkheid Ooststellingwerf laat weten dat er bij hen al diverse meldingen zijn binnengekomen van ongevallen. "Mensen komen ten val", zegt Jurrien Sijtsema van de werkgroep. Met alle gevolgen van dien. "En ook ontvingen wij meldingen van rolstoelwielen die klem komen te zitten. Het is geen pretje om je op dit moment over de trottoirs te verplaatsen, voor zowel jong als oud niet. Tegels in trottoirs liggen er behoorlijk beroerd in". Zelf ervaart Sijtsema de hinder ook, "maar dan vooral bij het voortduwen van een rolstoel, laat staan hoe het eraan toe gaat wanneer je slecht ter been bent en met een rollator loopt. De ouderenvereniging van Ooststellingwerf ervaart dezelfde klachten". Daarom stapte Sijtsema met het probleem naar de gemeente. (foto: Rens Hooyenga)

Stratenmakers

De gemeenteambtenaar die de boel coördineert liet hem weten dat er een ploeg stratenmakers aan de slag gaat met de teruggelegde tegels, zodra de kabelleggers klaar zijn, laat de werkgroep weten. "In het geval van Haulerwijk was dat driekwart jaar", vertelt Sijtsema, "maar dat is de tijd waarmee we het kennelijk zullen moeten doen. We hopen dat er tot die tijd weinig ongevallen gebeuren".

 

Geplaatst op: 09 Februari 2023

terug